Usein kysyttyä

Kuinka luonnehtisit kuvaustyyliäsi?

Mahdollisimman luonnollinen, ajaton ja raikas. Kuvaan enimmäkseen luonnonvaloa hyödyntäen, noin 90 % ajasta häissä kuvaan pelkästään vallitsevalla valolla. En kuitenkaan pelkää käyttää salamalaitteita, jos hyvän kuvan tekeminen sitä vaatii. Yksi niistä tilanteista voi olla hämärtyvä ilta, tai hääparin first dance.
Tyyliini ja hääkuviini voit tutustua lisää täällä (galleriassa on nähtävissä pidempiä settejä kuvaamistani häistä).

 

Miksi kuvaat häitä? Mistä siinä erityisesti pidät?

Parasta hääkuvauksessa on ihmisten kohtaaminen ja kuvauspäivän monipuolisuus. Minulla on nopea tilannetaju ja rakastan pieniä, ohikiitäviä hetkiä, jotka tarjoavat myös sopivasti haastetta. Nautin erityisesti siitä hetkestä kun hääpari astuu kirkosta ulos ja aamun valmisteluiden kuvaamisesta. Ollaan vietetty hulvattoman hauskoja hetkiä morsiamen ja kaasojen kanssa, kun jännitystä on ollut sopivasti ilmassa. Muun muassa juuri näiden kuvien tärkeydestä on kiitelty jälkikäteen. Kuvat ovat konkreettinen muisto, joka ei häviä, ja joita voi palata katsomaan aina uudestaan ja uudestaan.

 

haakuvaaja-tampere-11

Kannattaako meidän kahden viralliset hääkuvat ottaa ennen vai jälkeen vihkimisen?

Se riippuu täysin teistä ja siitä näettekö toisenne ennen vihkimistä, mutta lähtökohtaisesti suosittelen hääpotrettien kuvaamista ennen vihkimistä. Silloin kuvaukselle voidaan varata riittävästi aikaa, emmekä odotuta vieraitanne sillä välin. Lisäksi saatte viettää loppupäivän heidän kanssaan seurustellen – hääjuhlan aikana voi joskus olla hankala vetäytyä pidemmäksi aikaa kuvaamaan. Myös heti vihkimisen jälkeen aikataulu on usein niukempi. Jos kuitenkin valitsette tämän vaihtoehdon, jutellaan siitä etukäteen, jotta voin antaa vinkkejä joiden avulla asiat sujuvat.
Yksi vaihtoehto on jakaa kuvaus kahteen osaan niin että osa kuvista kuvataan päivällä ja osa vasta illalla; juhlien iltaosuuteen varataan aikaa karata toiseen lyhyempään kuvaukseen. Tämä vaihtoehto toimii erityisen hyvin syksyllä, jolloin aurinko on alkuillasta matalalla ja pääsemme hyödyntämään laskevan auringon kaunista valoa kuvissa.

 

Milloin saamme nähdä kuvamme?

Toimitan hääkuvat muistitikulla 4-5 viikon kuluessa häistä. Jos pakettiinne kuuluu myös nettigalleria, avaan sen samoihin aikoihin. Galleria on teidän ja halutessanne myös vieraidenne nähtävissä 3 kk ajan kuvien toimituksesta.

 

Tarvitseeko sinulle varata hääpäivänä ruokaa ja paikka pöydästä? 

Kyllä kiitos! Se olisi kaikkein paras vaihtoehto. Kuvauspäivä on pitkä ja pidän jokatapauksessa lyhyen breikin jossain vaiheessa päivää. Istun mielelläni ruokailun aikana juhlavieraidenne joukossa, sillä silloin olen koko ajan lähellä ja valmiudessa yllätysohjelmien varalta.

 

Kuvaatko myös lyhyempiä hääkuvauksia, esimerkiksi pelkät hääpotretit? 

Kuvaan mielelläni lyhyempiäkin settejä, varsinkin kesäsesongin ulkopuolella. Heinä-elokuulle 2018 pyrin ottamaan vastaan pääosin koko päivän kestäviä hääkuvauksia, mutta voit toki tiedustella aikoja myös lyhyempiin kuvauksiin.

 

Kuvaatko häiden lisäksi muutakin?

Kyllä! Voit ottaa yhteyttä ihan kaikissa kuvaustarpeissa. Pidän kovasti lasten ja perheiden kuvaamisesta, ja viime vuonna kuvasin myös reilut neljäkymmentä vastasyntynyttä, pientä vauvaa. Olen kuvannut kuvia yrityksille mainoskäyttöön, sisustus- ja tuotekuvia, valmistujaiskuvia, kihlakuvia ja odotusajan kuvia. Kuvaan myös perhejuhlia ristiäisistä hautajaisiin, ja työskentelen hyvin luontevasti myös studiossa. Studio Tampereen Nekalassa on avoinna sopimuksesta.

 

Miten voimme varata sinut kuvaajaksi häihin?

Ottakaa yhteyttä, lähettäkää rohkeasti sähköpostia ja kertokaa pari seikkaa häistänne. Vähintään paikka ja päivämäärä (+ kuvauksen toivottu kesto tunteina, ja muut toiveet). Jos vain mahdollista, tapaisin teidät mielelläni jo varaushetkellä, mutta varauksen voi toki tehdä ilman tapaamistakin.
Laskutan osan hääkuvauslaskusta (350 €) etukäteen varausmaksun muodossa. Kun varausmaksu on suoritettu, on hääkuvauksenne varattuna kalenterissani.