MENU

Usein kysyttyä

Kuinka luonnehtisit kuvaustyyliäsi?

Kuvissa minulle on tärkeintä niistä välittyvä tunne ja tarina. Pyrin tuottamaan ajattomia kuvia, niistä tunteista ja ohikiitävistä hetkistä, jotka rakkaiden ihmisten kanssa hääpäivänä koettiin. Minulle on aina ollut tärkeää pysytellä hääjuhlan aikana mahdollisimman huomaamattomana ja näkymättömänä, mikä auttaa myös saamaan kuviin aidon fiiliksen, kun juhlavieraanne unohtavat jännittää kameraa. Myös hääpotreteissa suosin rennompaa otetta jäykkien poseerausten sijaan.
Noin 90 % ajasta häissä kuvaan luonnonvaloa hyödyntäen. Saatan käyttää salamaa illan bileitä ja tansseja kuvatessani, jos hyvän kuvan tekeminen sitä vaatii.

Miten voimme varata sinut kuvaajaksi häihin?

Lähettäkää rohkeasti sähköpostia ja kertokaa pari seikkaa häistänne, vähintään paikka ja päivämäärä (+ kuvauksen toivottu kesto ja muut toiveet).

Laskutan osan hääkuvauslaskusta (350 €) etukäteen varausmaksuna. Kun varausmaksu on suoritettu, on hääkuvauksenne varattuna kalenterissani. Huom., varausmaksua ei palauteta asiakkaan peruessa. Pelkkien hääpotrettikuvausten varausmaksu on 200 €. Jos vain mahdollista, tapaisin teidät mielelläni jo varaushetkellä, mutta varauksen voi toki tehdä ilman tapaamistakin.

Kuvaatko myös lyhyempiä hääkuvauksia, esimerkiksi pelkät hääpotretit?

Kyllä! Voit tiedustella aikoja myös lyhyempiin kuvauksiin. Vuodelle 2019 otan tässä vaiheessa vastaan ensisijaisesti pidempiä dokumentaarisia kuvauksia.

Milloin saamme nähdä kuvamme?

Toimitan hääkuvat usb-muistitikulla 5 viikon kuluttua häistä. Jos pakettiinne kuuluu myös nettigalleria, avaan sen samoihin aikoihin.

Toimitatko vain tietyn määrän potretteja hääkuvauksista?

En rajoita kuvia tiettyyn määrään, vaan 20-30 kpl hinnastossani on karkea arvio n. tunnin kuvauksesta. Kuvaukseen käytetty aika vaihtelee jonkin verran ja siitä riippuu miten laaja kokonaisuudesta tulee. Toimitan kaikki kuvat, joista ajattelen olevan iloa hääparille.

Tarvitseeko sinulle varata hääpäivänä ruokaa ja paikka pöydästä?

Kyllä kiitos! Se olisi kaikkein paras vaihtoehto. Kuvauspäivä on jokatapauksessa pitkä ja pidän lyhyen breikin jossain välissä. Istun mielelläni ruokailun aikana juhlavieraidenne joukossa, sillä silloin olen koko ajan lähellä tapahtumia mm. yllätyspuheiden varalta.

Kannattaako meidän kahden viralliset hääkuvat ottaa ennen vai jälkeen vihkimisen?

Se riippuu täysin teistä ja siitä näettekö toisenne ennen vihkimistä, mutta lähtökohtaisesti suosittelisin hääpotrettien kuvaamista ennen vihkimistä. Silloin kuvaukselle voidaan varata riittävästi aikaa (n. tunti), emmekä odotuta vieraitanne sillä välin. Lisäksi saatte viettää loppupäivän heidän kanssaan seurustellen; hääjuhlan aikana voi joskus olla hankala vetäytyä pidemmäksi aikaa kuvaamaan. Myös heti vihkimisen jälkeen aikataulu on usein niukempi.
Potrettikuvauksia voi tottakai olla hääpäivän aikana yksi tai useampia, teidän toiveidenne mukaan. Esim. syyshäissä on loistava mahdollisuus kuvata vielä muutama potretti lisää kauniissa laskevan auringon valossa.

Kuvaatko häiden lisäksi muutakin?

Kyllä! Voit ottaa yhteyttä ihan kaikissa kuvaustarpeissa. Pidän kovasti lasten ja perheiden kuvaamisesta, ja viime vuonna kuvasin myös reilut neljäkymmentä vastasyntynyttä, pientä vauvaa. Olen kuvannut kuvia yrityksille mainoskäyttöön, sisustus- ja tuotekuvia, valmistujaiskuvia, kihlakuvia ja odotusajan kuvia. Kuvaan myös perhejuhlia ristiäisistä hautajaisiin, ja työskentelen luontevasti myös studiossa. Jos hinnastostani puuttuu jotain, mitä kaipaat niin ota yhteyttä!

SULJE