MENU

Usein kysyttyä hääkuvauksesta

Mitä hääkuvauspalaverissa käydään läpi?

Hääpäivään mahtuu usein käsinkosketeltavaa jännitystä ja suurta tunnelatausta, ja siksi haluankin, että voitte nauttia siitä ja kokea sen täysillä. Haluan, että olette heti aamun valmisteluista lähtien kuin hyvän ystävän seurassa. Luottamus, kemia, aaltopituus (you name it) on ennen kaikkea valtavan tärkeää, ja toivon, että se on sitä myös teille.

Tästä syystä tapaan jokaisen parini kanssa vähintään yhden kerran livenä jo hyvissä ajoin ennen hääpäivää (jos vain välimatka sen sallii). Haluan tietää vähän enemmän, jotta voin myös valmistautua hääpäiväänne mahdollisimman hyvin.

Tapaamisen aikana käymme läpi päivän kulkua pääpiirteittäin & niitä teille tärkeitä tilanteita silmällä pitäen. Kysyn aina toiveitanne kuvien suhteen, sillä jokin toiselle pariskunnalle ehdottoman tärkeä juttu ei välttämättä olekaan niin tärkeä toiselle. Siksi toivon aina, että mulle kerrottaisiin pienimmätkin toiveet ja haaveet.

Kuvaatko myös lyhyempiä hääkuvauksia, esimerkiksi pelkät hääpotretit?

Kyllä! Kuvaan myös pelkkiä potretteja erittäin mielelläni. Kesäsesongin aikana (heinä-elokuu) pääpaino on lauantaisin koko päivän hääkuvauksissa, mutta aina voit kysyä varaustilannetta.

Ohjaatko meitä potrettikuvissa?

Ehdottomasti. Ohjaan ihan niin paljon kuin on tarvetta, ja silti luonnolliseen tulokseen pyrkien. Teidän ei tarvitse miettiä miten olla kuvissa.

Kuinka pitkään olet kuvannut häitä?

Virallisesti vuodesta 2013 lähtien, eli seitsemän vuotta.

Milloin saamme nähdä kuvamme?

Lähetän heti häitä seuraavalla viikolla muutaman kuvan fiilisteltäväksi varsinaista toimitusta odotellessa. Loput hääkuvat toimitan muistitikulla viimeistään viiden viikon kuluttua häistä. Jos pakettiinne kuuluu nettigalleria häävieraitanne varten, avaan sen samoihin aikoihin.

Kannattaako meidän kahden viralliset hääkuvat ottaa ennen vai jälkeen vihkimisen?

Se riippuu täysin teistä ja toiveistanne. Lähtökohtaisesti suosittelisin hääpotrettien kuvaamista ennen vihkimistä, sillä silloin kuvaukselle voidaan varata riittävästi aikaa, ja te voitte nauttia kahdenkeskisestä ajasta kuvauksen ajan ennen päivän hälinää.

Yhtälailla voimme sopia, että aloitamme kuvauksen vasta vihkimisestä, ja silloin sopiva väli teidän kahden potrettikuville olisi heti vihkimisen jälkeen vieraiden siirtyessä juhlapaikalle.
Jos aikataulu antaa myöten niin ehdottomasti kannattaa napata vielä lyhyemmät iltapotretit, sillä illasta valo on usein kauneimmillaan verrattuna keskipäivän aurinkoon. Jos toivotte kuvausta myös illalla, paras aika kuvata on juuri ennen auringonlaskua.

Aiomme mennä naimisiin kahdestaan Elopement-tyyliin. Oletko tehnyt tällaisia kuvauksia?

Kyllä olen! Olisi loistavaa päästä kuvaamaan teitä. Ottakaa yhteyttä, niin jutellaan!

Tarvitseeko sinulle varata häissä ruokaa ja paikka pöydästä?

Kyllä kiitos! Se olisi kaikista paras vaihtoehto. Istun mielelläni ruokailun aikana vieraidenne joukossa, sillä silloin olen koko ajan lähellä tapahtumia. Myös takatila tms. käy tottakai. Istumapaikan olisi hyvä olla sellaisessa paikassa, josta pääsen tarvittaessa liikkumaan nopeastikin yllätysohjelman alkaessa.

Entä jos sairastut?

Meillä on hääkuvaajien kesken hyvä verkosto, joka reagoi nopeasti ja josta apua annetaan puolin ja toisin. En tule häihinne kipeänä, vaan sairastuessani ehdotan teille korvaavaa kuvaajaa. Jos olet varannut, tai varaamassa hääkuvauksen, ja sinulle herää tästä kysyttävää, ollaan yhteyksissä!

Miten voimme varata sinut kuvaajaksi häihin?

Lähettäkää sähköpostia, niin varmistellaan onhan päivä mulla vapaana ja jutellaan lisää. Kertokaa viestissä pari seikkaa tulevista häistänne; vähintään paikka ja päivämäärä (sekä kuvauksen toivottu kesto ja muut toiveet).

Vahvistettuanne varauksen lähetän sähköpostiin laskun varausmaksusta (350 €), sekä hääkuvaussopimukseni teille kuitattavaksi. Kuvaussopimus sisältää yksityiskohdat (tekijänoikeudet, kuvien julkaisu, peruutusehdot). Huom., varausmaksu vähennetään kuvauksen kokonaissummasta. Varausmaksua ei palauteta asiakkaan peruessa.

SULJE