MENU

Usein kysyttyä hääkuvauksesta

Mitä hääkuvauspalaverissa käydään läpi?

Palaveri ei ole ns. virallinen tilanne, vaan oman kokemukseni mukaan kuvista tulee henkilökohtaisempia & merkityksellisempiä, silloin kun ollaan ensin tavattu ja juteltu.
Hääpäivään mahtuu usein käsinkosketeltavaa jännitystä ja suurta tunnelatausta, ja siksi haluankin, että voitte nauttia siitä ja kokea sen täysillä. Haluan, että olette heti aamun valmisteluista lähtien kuin hyvän ystävän seurassa.
Tästä syystä tapaan jokaisen parini kanssa vähintään yhden kerran livenä jo hyvissä ajoin ennen hääpäivää (jos vain välimatka sen sallii). Osan kanssa tapaan ensikertaa jo varaushetkellä, mikäli he niin toivovat, ja toisen kerran lähempänä häitä. Tapaamisen aikana käymme läpi toiveitanne ja päivän kulkua pääpiirteittäin & niitä teille tärkeitä tilanteita silmällä pitäen.

Kuvaatko myös lyhyempiä hääkuvauksia, esimerkiksi pelkät hääpotretit?

Kyllä! Voit kysyä aikoja myös lyhyempiin kuvauksiin. Vilkkaimpaan sesonkiaikaan (heinä-elokuulle) otan ensisijaisesti vastaan pidempiä dokumentaarisia kuvauksia, mutta aina voit kysyä varaustilannetta!

Yksi yhä suositumpi vaihtoehto on kuvata potretit eri päivänä kuin virallinen hääpäivä (esim. koekampauspäivänä). Se mahdollistaa myös sellaiset kuvauspaikat, jotka eivät olisi aikataulusyistä mahdollisia hääpäivänänne.

Milloin saamme nähdä kuvamme?

Lähetän heti häitä seuraavalla viikolla muutaman kuvan fiilisteltäväksi varsinaista toimitusta odotellessa. Loput hääkuvat toimitan muistitikulla viimeistään viiden viikon kuluttua häistä. Jos pakettiinne kuuluu nettigalleria häävieraitanne varten, avaan sen samoihin aikoihin.

Kuinka pitkään olet kuvannut häitä?

Virallisesti vuodesta 2013 lähtien, eli seitsemän vuotta.

Ohjaatko meitä potrettikuvissa?

Ehdottomasti. Ohjaaminen on mun vahvuus ja ohjaan ihan niin paljon kuin on tarvetta, ja luonnolliseen lopputulokseen pyrkien.

Kannattaako meidän kahden viralliset hääkuvat ottaa ennen vai jälkeen vihkimisen?

Se riippuu täysin teistä ja toiveistanne. Lähtökohtaisesti suosittelisin hääpotrettien kuvaamista ennen vihkimistä, sillä silloin kuvaukselle voidaan varata riittävästi aikaa, ja te voitte nauttia kahdenkeskisestä ajasta kuvauksen ajan ennen päivän hälinää, emmekä odotuta vieraitanne sillä välin.

Yhtälailla voimme sopia, että aloitamme kuvauksen vasta vihkimisestä, ja silloin sopiva väli teidän kahden potrettikuville olisi heti vihkimisen jälkeen vieraiden siirtyessä juhlapaikalle.
Jos aikataulu antaa myöten niin ehdottomasti kannattaa napata vielä lyhyemmät iltapotretit, sillä illasta valo on usein kauneimmillaan verrattuna keskipäivän aurinkoon. Jos toivotte kuvausta myös illalla, paras aika kuvata on juuri ennen auringonlaskua.

Entä jos sairastut?

Meillä on hääkuvaajien kesken hyvä verkosto, joka reagoi tarvittaessa nopeastikin ja josta apua annetaan puolin ja toisin. En tule häihinne kipeänä, vaan sairastuessani ehdotan teille korvaavaa kuvaajaa. Jos olet varannut, tai varaamassa hääkuvauksen, ja sinulle herää tästä kysyttävää, ollaan yhteyksissä!

Tarvitseeko sinulle varata häissä ruokaa ja paikka pöydästä?

Kyllä kiitos! Se olisi kaikista paras vaihtoehto! Istun mielelläni ruokailun aikana vieraidenne joukossa, sillä silloin olen koko ajan lähellä tapahtumia. Istumapaikan olisi hyvä olla sellaisessa paikassa, josta pääsen tarvittaessa liikkumaan nopeastikin yllätysohjelman alkaessa.

Miten voimme varata sinut kuvaajaksi häihin?

Laittakaa viestiä, niin jutellaan lisää! Kertokaa viestissä jotakin teistä kahdesta ja pari seikkaa tulevista häistänne; vähintään paikka ja päivämäärä (sekä kuvauksen toivottu kesto ja muut toiveet).

Vahvistettuanne varauksen lähetän sähköpostiin laskun varausmaksusta, sekä hääkuvaussopimukseni teille kuitattavaksi. Kuvaussopimus sisältää yksityiskohdat (tekijänoikeudet, kuvien julkaisu). Huom., varaus on sitova molemmin puolin. Varausmaksua ei palauteta asiakkaan peruessa.

SULJE